Help ons mee!

Opvang van dieren moet helaas stoppen

Slecht nieuws: Dierenpark De Oliemeulen moet helaas stoppen met één van de grootste maatschappelijke functies van het dierenpark, namelijk het opvangen van dieren. Dit is helaas het gevolg van een serieus ruimtegebrek op de huidige locatie van De Oliemeulen. Jarenlang heeft het dierenpark met alle liefde dieren opgevangen van mensen, gemeentes en overheden, maar hier zal nu toch echt een einde aan moeten komen.

We hebben gemerkt dat er, zeker de laatste jaren, steeds meer dieren worden aangeboden. De afgelopen maanden gebeurde dit zelfs bijna dagelijks. Dit is onder andere terug te leiden naar de hoge energiekosten, waardoor mensen niet meer voor hun beestje kunnen zorgen en er helaas afscheid van moeten nemen. Deze hoge energiekosten spelen voor het dierenpark zelf natuurlijk ook een grote rol, aangezien het pand op de huidige locatie bijna niet geïsoleerd is en verwarmd wordt door een ouderwetse verwarming die helaas niet zuinig is. Toch heeft De Oliemeulen er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat zij mensen konden blijven helpen, maar we zijn helaas tot een punt gekomen waarop het echt niet meer gaat.

Wij beseffen ons dat dit een groot probleem zal worden voor regio Brabant, met name voor regio Tilburg, maar in sommige gevallen zelfs nog breder dan dat. Daardoor blijft De Oliemeulen wel bereikbaar voor adviezen. Het dierenpark zal altijd bereid blijven om mee te denken naar een oplossing.

Creëren van meer ruimte

Het dierenpark hoopt te verhuizen naar een grotere locatie. Daar zal het park zich natuurlijk gelijk weer inzetten voor de opvang van de dieren.

Voor het zover is, zal er wel nog veel moeten gebeuren. En daar kunnen we heel goed hulp bij gebruiken. Voor een verhuizing is er namelijk een groot budget nodig, denk bijvoorbeeld aan de aankoop van de grond, het neerzetten van gebouwen, het aankleden van het dierenpark en natuurlijk de verhuizing zelf. 

Hulp nodig

Particulieren, organisaties of bedrijven, De Oliemeulen kan hulp van iedereen gebruiken. Mensen die ons een warm hart toedragen, kunnen ons helpen door hieronder een bedrag te doneren, een dier te adopteren op onze adoptiepagina of simpelweg abonnementen af te sluiten of entreekaartjes te kopen. Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën, hiervoor kunnen mensen contact opnemen met het park via info@oliemeulen.nl of 013-4630026. Niet alleen De Oliemeulen, maar ook iedereen die we op dit moment niet kunnen helpen met het opvangen van zijn/haar dier, zal enorm dankbaar zijn.

Een bedrag overmaken kan natuurlijk ook altijd: NL56 ABNA 0835 4370 78 t.n.v. Reptielenhuis De Oliemeulen.

Bedrag