Klaar voor een onvergetelijke dag?

Kom met de klas naar Dierenpark De Oliemeulen! Geen giraffen, olifanten en tijgers, maar vogelspinnen, dwergmangoesten, reptielen en meer! Dierenpark De Oliemeulen brengt je in contact met het vreemde. En ja, dat contact mag letterlijk genomen worden, want bij het verlaten van het park heeft iedereen misschien wel een slang en/of vogelspin vastgehouden. Voor wie durft natuurlijk.…

Het (educatieve) programma

Slang en spin demonstratie

Bij binnenkomst zal de klas een exclusieve uitleg krijgen, waarin meer kennis en begrip gecreëerd wordt voor onze dieren. Onbekend maakt immers vaak onbemind; daar willen we een eind aan maken! De uitleg wordt aangepast aan de leeftijd van de leerlingen of op verzoek aan het thema dat op school speelt. Aan het einde mag iedereen demonstreren hoe dapper ze zijn door onze slang en/of vogelspin vast te houden. Leuk én leerzaam dus!

(Roof)vogelshow
Tijdens de (roof)vogelshow vertellen we verrassende weetjes over onze vogels en kunnen de kinderen bewonderen hoe ze vliegen. Maar schrik niet, soms is dat van wel héél dichtbij.
Op onderzoek uit
Natuurlijk is er op deze dag nog genoeg tijd over voor de kinderen om zelf op onderzoek uit te gaan. Naast één van de grootste collecties reptielen en amfibieën vind je onder andere nog vliegende honden, gordeldieren, verschillende apensoorten, stekelvarkens, stokstaartjes, stinkdieren, eekhoorns, roof- en niet- roofvogels, alpaca’s, katachtigen, … Eigenlijk te veel om op te noemen, dus kom het vooral zelf ervaren!